Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tyra Banks

2009.06.27
Tyra Banks
Születési név: Tyra Lynne Banks
Születési dátum: 1973. december 4., kedd
Születési hely: Los Angeles, USA
Lakhely: New York, USA
Cipő: 41
Ruha: 36
Magasság: 178 cm

 

Tyra Banks

Tyra Banks

Tyra Banks - In New York

Tyra Banks - In New York Magazine

A kezdetek:

1973. december 4-én született Los Angelesben, Kaliforniában, Carolyn és Donald gyermekeként. Bátyja, Devin 1968-ban született. Szülei hatéves korában elváltak.

A katolikus gimnáziumban, ahova járt, gyakran űztek gúnyt belőle súlya és magassága miatt. 1991-es érettségije után aztán, ahelyett, hogy egyetemre ment volna, Párizsba repült, hogy elindítsa modellkarrierjét.

Karrier:

Példátlan, hogy új jövevényként az első kint töltött pár hét alatt 25 bemutatóra foglalták le.

Pályafutása alatt olyan divatshowkon szerepelt, mint Alberta Ferretti, Anna Molinari, Chanel, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Ralph Lauren, vagy Yves Saint Laurent. A vele készített reklámkampányok sikert hoztak az Anna Sui, Elite chocolate, Escada, H & M, Milk, Nike, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret márkáknak.

Ő volt az első afro-amerikai nő a GQ, majd az 1997-es Victoria's Secret katalógus címoldalán, majd a Sport Illustrated Swimsuit Issue magazinban. Olyan címlapokon pózolhatott, mint a Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan, Maxim, Fitness.

Televíziós karrierje a The Fresh Prince of Bel-Air sorozat 4. évadjával kezdődött, ahol a főszereplő ex-barátnőjét játszotta. Később szerepelt a Felicity, MADtv, Nick Cannon's Wild'N Out, The Price Is Right egyes részeiben.

Ami az áttörést jelentette, az az America's Next Top Model széria, amelynek házigazdája, főbírája és producere is volt.

Létrehozta új műsorát, a The Tyra Banks Show-t, amely 2005. szeptember 12-én debütált, és már több évadot  is megélt, 1,9 millió nézőt vonzva epizódonként. Az első kettő évad felvételeinek helyszíne még Los Angelesben volt, a harmadiké, 2008-ban, azonban már New Yorkba lett áttéve.

Pár filmszerepet is kapott, 1994-ben a Higher Learning-ben, majd Lindsay Lohannal a Life-Size-ban. Egy Eve nevű babát játszott, amely életre kel, és meg kell tanulnia, hogyan boldogulhat a való életben. 1999-ben a Love Stinks-ben, egy évvel később a Coyote Ugly-ban, majd 2002-ben a Halloween: Resurrection mozikban játszott.

Videoklipekben is megjelent:

Michael Jackson Black or White, Tina Turner Love Thing, és George Michael Too Funky.

2004-ben felvette első kislemezét Shake Ya Body címmel, de az megbukott, így az utolsó pillanatban meggondolva magát nem adta ki az albumát - T.Y.R.A. Más dalában is közreműködött; az NBA sztár Kobe Bryant-tal énekelte fel a férfi K.O.B.E. című dalát.

 

Hobbi:

box